Καρεκλάκια και τραπεζάκια έξω-Ετοιμάζονται οι καταστηματάρχες στην Αλίαρτο-Βίντεο

Το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης είναι το επόμενο στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν όλοι με προσεκτικά βήματα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις με μεζούρα και χαρτί.

 Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Αλίαρτο για το άνοιγμα της 25ης Μαΐου,καθώς έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από την ημέρα που κατέβασαν ρολά λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Όλοι οι επαγγελματίες κάνουν τις σχετικές ενέργειες στα καταστήματά τους ώστε τη Δευτέρα να μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε την φιλοξενία και τις υπηρεσίες των υπέροχων καταστημάτων της πόλης και περιοχής μας!

Φοβούνται, ωστόσο, ότι στο περιβάλλον των περιορισμών που είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν, θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται αισθητά και ζητούν την στήριξη της Κυβέρνησης για την επιβίωσή τους.

Άλλοι ρυθμοί, άλλες συνθήκες, άλλοι όροι… αλλαγές πολλές, που καλούνται πλέον να προσαρμοστούν, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι πελάτες τους… όσοι και όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Και από Δευτέρα σιγά σιγά επιστρέφουμε σε γνώριμες εικόνες…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί,τι είπαν για το άνοιγμα των καταστημάτων,ο καταστηματάρχηςκ.Καλαμπαλίκης,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Θεοδωρογιάννης,ο Δήμαρχος κ.Ντασιώτης,ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Στερεάς κ.Μπακομήτρος και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου κ.Αραπίτσας.

 Πάμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε πελάτες και καταστηματάρχες από Δευτέρα 25 Μαΐου:

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εκδίδει τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

Ο ΕΦΕΤ θα επικαιροποιεί τον οδηγό όποτε κρίνεται αναγκαίο με βάση τα νεώτερα δεδομένα.

Για τον πλήρης οδηγό του ΕΦΕΤ για την εστίαση πατήστε εδώ

Σχετικά